keskiviikko 26. elokuuta 2015

26.8.2015 OSA1, OSA2 ja OSA3 tehtyinä

26.8.2015 Näyttötutkintomestaritehtävät palautettuna

Sain syksyn alkuun sellaisen inspiksen tehdä pois näyttötutkintomestarikoulutuksen pakolliset tehtävät. Aloitin tehtävästä 1, jossa piti järjestäytymissuunnitelmaa kommentoida. Toisessa osassa keskityin arviointiprosssiin tutkintotilaisuudessa ja arviointikokouksessa ja kolmannessa osassa keskityin näyttötutkintojärjestelmän laatuasioihin ja palautteen antoon. Jokainen tehtävä oli todella mielenkiintoinen ja huomasin, että kun olin tehtäviin kevään aikana hyvin valmistautunut ja nyt kun ajatukset ovat syventyneet kesän aikana, niin tehtävien kirjoittaminen oli oikeastaan melko helppoa. Nyt vain odottelen sitten tuomiota kouluttajiltani, että onko tehtävät tehty oikein :).

Mitä enemmän näyttötutkintomaailmaan sukellan, sen enemmän pidän tästä tavasta opiskella ja kouluttautua. Se, että aikuisille ihmisille annetaan mahdollisuus työelämän ja työtehtävien kautta suorittaa tutkintoja, on todella hienoa. Myös aikaisemman osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen ovat tärkeitä asioita, sillä nykypäivänä ihmisten täytyy kouluttautua koko ajan lisää ja se tarkoittaa myös sitä, että osaamista alkaa kertyä monelta alueelta.

Näyttötutkintotehtäviä tehdessäni tajusin sen, mitä ihmettelin viime syksynä, kun koulutus alkoi. Miksi koulutuksen alussa ei annettu selkeitä tehtäviä meille opiskelijoille, vaan meidän täytyi ne itse selvittää? Tämä tuli harvinaisen selväksi, kun mietin ja täytin HOT:iani. Jotta HOT:iini osasin jotain kirjoittaa, minulla täytyi 

a) olla kokemusta näyttötutkintomaailmasta
b) olla verkostoja näyttötutkinnon järjestäjiin
c) olla kokemusta tutkintotilaisuuksista ja arviointikokouksista

Olin onnellinen, että olin aktiivisesti kerryttänyt keväällä itselleni tätä kokemusta, sillä HOT oli sen pohjalta helppo kirjoittaa. Tehtävien tekeminen oli kaikkien kokemusten auki kirjoittamista ja asioiden syvällisempää pohtimista. Taas voisi sanoa, että opin paljon lisää :)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti